HOME » heirloomtomaten

heirloomtomaten

In dit  hoofdstuk kan je mij volgen met de teelt van tomaten.

Wil je deze blog op de voet blijven volgen tik dan je naam en e-mail adres in en verstuur!

gier en zo

Gier maken van brandnetel, duizendknoop en distel. Een a twee weken laten rotten. Mijn planten waren nog nooit zo dankbaar sinds ik dit goedje(aangelegd met water 1 deel gier en 10 delen water) wekelijks aan mijn tomatenkinderen geef. Maar ook alle andere moestuinplanten reageren prima op een wekelijkse gift, ze groeien beter en het houdt ook ongedierte weg(die houden niet van deze stank). Een nadeel dus, ... de stank, die is niet te harden, dus gebruik een afsluitbare emmer en bij toediening neuzen dicht.

Hier even een mooie sfeerfoto van rijpende tomaten 'Blush'  en bloeiende Oost Indische Kers waarvan de bladeren ook heerlijk smaken in een  groene smoothie of  in een lekker pittig soepje.

'Blue Ridge Black' de onderste tomaat ligt op de grond en hierdoor denk ik gaan rotten zonde maar de rest ziet er goed uit, wat een genot! Ondanks dat ze 'hutje mutje' staan gaat het toch redelijk goed met de vlees tomaten maar volgend jaar zet ik ze toch maar iets ruimer ( dan kan ik er zelf beter bij) want een jungle is er niks bij.

waar het allemaal om gaat is hoe ze smaken en deze 'Siberian Tiger' is opperbest, volgend jaar weer , dus wel zaden van gaan oogsten en wie weet staan ze dan ook op mijn website te koop.


Ik ben eindelijk online op Warentuin, Nederlands grootste tuincentrum op internet

Wil je mijn bloggen daar ook lezen klik dan hier

Veel leesplezier!! En bovenal veel moestuinplezier.

De eerste paprika, heerlijke zoete paprika's van eigen bodem. Er is geen betere!!

 

En natuurlijk blog ik ook voor het grootste tuincentrum van Flevoland tuincentrum Almeerplant wil je de allernieuwste blog lezen klik dan hier

De 'Blue Gold Berries' een hele mooie cherry tomaat goudgeel met blauwe schoudertjes.

 


We starten deze reeks met de 'Yellow Blush' een mooie tomaat die in lange ritsen aan de plant hangt en bijna rijp die bovenste, er komen goede tijden aan;)

En dit is er een voor de inmaak als zoetzuur bestomaatje. Dit is een heel leuk tomaatje die je niet hoeft te dieven , laat maar lekker groeien!

 

 

Wat te denken van deze jongen! is 't geen plaatje. Het is de 'red and black boar'

Kijk eens hoe deze 'Carbarino' is gegroeid en hoe hij vruchten draagt. Ik heb nog geen idee hoe deze smaakt, maar het moet geweldig zijn. Ik ben zeer ongeduldig.

Deze 'Carbarino' staan nog in pot gaan aankomend weekend lekker de volle grond in. Deze soort is niet zo bekend, maar heeft heerlijk zoete, ovale, oranjerode kleine tomaatjes. In het najaar zal ik hier zaden van aanbieden in de webshop

Heirloom tomaten kweken
Word – 12.0 MB 289 downloads

lees in bovenstaand bestand mijn Almeerplant blog over tomaten kweken

En nu na een goede week warm lente , waat !!zomerweer!! Zit de groei er toch goed in, ook in die ik thuis had voorgezaaid.

Volgens het etiket(ik had deze bij RECLAIM THE SEEDS gekocht zou deze tomaat 'Nor Carolina Pink' heten maar ik kan deze naam nergens in terug vinden. Misschien kan iemand mij helpen? Tot die tijd heet hij gewoon 'Nor Carolina Pink'

 

 

Nog 2 weken dan gaan ze de volle grond. Natuurlijk in de kas bij

www.onzevolkstuinen.nl foto's volgen natuurlijk. In totaal 37 tomatenplanten.

En ja hoor, eindelijk daar staat 'ie dan. Uitgepoot in de kas van onze volkstuinen. En nou maar groeien, kleintje.

Dit is 'pineapple' een hele mooie tomaat. Later meer...

Siberian Tiger hier nog als zaailing

Blue Ridge Black  als

zaailing

en de Black Krim

Deze drie soorten laat ik jullie op de voet volgen, hier dus eerst de zaailingen. Door het koude voorjaar gaat de groei verrekte langzaam, maar ja ..natuur kan je niet dwingen.

hier zie je de drie rassen al iets in de groei

maar eigenlijk hadden ze veel groter moeten zijn

blue ridge black

siberian tiger

black krim