aardappeloogst

De eerste aardappels zijn geoogst en ik ben zo trots als een pauw op mijn allereerste aardappeloogst. Kijk eens wat een mooie rode aardappels, die ook nog eens aan de binnenkant knalrood zijn.

Highlander Burgundy Red

Wat een statige naam voor deze rode aardappel en ik heb hem al geproefd en hij is heerlijk. Ik maakte een ui, knoflook en aardappelgerecht uit de oven van de kleinste aardappeltjes.

De witte aardappels zijn denk ik een overblijver van de vorige tuinier op mijn tuin want ik heb ze niet geplant.

Deze 3 rassen plantte ik in april: Köningspurpur, een rode aardappel met rood/wit gemarmerd vlees en mooie paarse bloemen (zie foto met palmkool)

                                                Blue Danube, dit is een paars schillige aardappel met geel vlees en hij moet erg lekker smakelijk zijn.

                                                Highland Burgundy Red, van de foto's dus. Een mooie, van binnen en van buiten, rode aardappel die lekker is uit de oven, als gebakken aardappel en misschien ook wel als rode puree.

palmkool

 

De palmkool staat hier geduldig te wachten totdat ik hem oogst voor een heerlijke palmkool stampot met vegetarische braadworst HHMM..

Op de achtergrond zie je de mooie paarse bloemen met gele meeldraden van de aardappel Köningspurpur.

aardbeien

O ja , ik heb ook nog een klein veldje aardbeien aangelegd met verschillende rassen doordragers en juni bloeiers. deze hebben het eerste jaar al wat vruchten gegeven maar volgend jaar verwacht ik er wel een klapperoogst van haha.

Ik zette de aardbeiplantjes in een bedje voor de rij met klimfruit zoals braam en framboos.

Enkele rassen die ik hier plante zijn Korona(wat een naam!), Elsanto en Verdi. Deze Verdi schijnt een hoge brixwaarde te hebben en zal dus superzoet smaken.

Rabarber

Eindelijk groeit de rabarber goed in mijn buiten tuin, want binnen in de kas was het drie keer niks. Ik laat hem dit jaar maar eens lekker aansterken en volgens jaar maak ik er een lekkere combi jam van.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Wil jij mijn blog ook volgen vul dan het formulier hieronder of op de homepage in en dan krijg je mijn blog voortaan in je mailbox.

Kijk hieronder eens voor mijn andere social media accounts.