HOME » RECEPTEN » franchipani/rabarbertaart

frangipane/rabarbertaart

Benodigdheden:

200 gr Bloem

25 gr Poedersuiker

1/2 tl Zout

250 gr Koude boter

2  Eieren

175 gr Lichte Basterdsuiker

150 gr Amandelmeel

1/2 tl Kaneel

1 tl Vanille-extract

400 gr Rabarber

Verder nog nodig:

vershoudfolie, vlaaivorm (doorsnee 26 cm, ingevet), bakpapier, 500gr blindbakvulling( ik gebruik gedroogde bonen).

 

Hoe ga je te werk:

1. Zeef de bloem en poedersuiker boven een grote kom. Voeg zout toe. Snijd de helft van de koude boter in blokjes en voeg toe, laat de rest van de boter op kamertemperatuur komen. Wrijf de bloem, poedersuiker en boter met de vingertoppen tot een kruimelig deeg. Splits 1 ei en voeg de dooier toe aan het deeg, bewaar het eiwit voor stap 3. Kneed het deeg snel tot een samenhangende deegbal. Verpak hem in vershoudfolie en laat hem 30 minuten rustten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 gr Celsius.

2. Duw het deeg tot een gelijkmatige laag in de vorm. Leg het bakpapier op het deeg(verfrommel  dit eerst tot een bal dan blijft het beter liggen op het deeg). Verdeel de blindbakvulling erover heen en bak de taart in 20 minuten gaar. Verwijder hierna de blindbakvulling en bakpapier en bak nog 5 minuten na.

3.Maak tijdens het bakken de frangipane (amandelvulling). Doe de rest van de boter in de kom en voeg 125 gr basterdsuiker toe. Klop dit met de mixer in 5 minuten tot een glad mengsel. Voeg een ei en het overgebleven eiwit, het amandelmeel, de kaneel en het vanille-extract toe en mix nog een minuut. Snij het uiteinden van de rabarberstelen en snij in stukken van ong 2,5 cm

.4, Schep de frangipane op de warme taartbodem en leg de rabarber in een mooi patroon erbovenop. Bak de taart 35-40 minuten in het midden van de oven.

5. Doe ondertussen de rest van de basterdsuiker in een steelpan samen met 3 eetlepels water, zet dit op een laag vuur. Zet het vuur uit als de suiker is opgelost. Neem de taart uit de oven en bestrijk deze met de suikerstroop.Klaar!

Laat de taart afkoelen en minstens 3 uur lang opstijven in de koelkast.

Smakelijk!!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.