Hittegolf

Pfff, he he, wat een hitte. Vandaag weer zo'n warme dag, de zoveelste op rij.

Overdag naar de kas(waar mijn volkstuin in staat) is geen optie, ik denk dat het wel 40 graden is.

Dus alleen 's avonds naar de tuin.

 

Ik heb 100 tonkinstokken gekocht online, bij Vreeken's. Mooie stokken , dat wel. Maar wel 8 weken opgewacht.

Maar goed, ik kon aan de slag. Het plan is om de gehele tuin te omzomen met een bamboe klim gelegenheid. Haha niet om zelf in te klimmen, maar voor mijn planten natuurlijk. Hier op deze foto zie je hoe weelderig mijn Goijibes groeit. Er is werkelijk goed houden aan, deze plant moet geleid worden!

De stokken bindt ik vast met bindbuis.

Naast de Goijibes staat een Gourgette, een klimmende, maar nog te klein om opgebonden te worden. Verder heb  ik onder aan de bamboestokken heerlijk geurenden siererwten uitgeplant. Foto's volgen natuurlijk als ze bloeien..

De zelfgezaaide reuzenui 'AilsaGraig' doet het goed in zijn potje. Ik denk dat t tijd wordt dat ze in de volle grond  lekker verder kunnen gaan groeien.

Volgend jaar weer  en dan ga ik ook rode uien zaaien. Dit jaar heb ik pootuitjes gezet van rode ui. Een succes!!, maar ik wil ze zelf gaan zaaien, eens kijken of me dat ook lukt.

Rode stengelui heb ik gezaaid en moeten vanavond de grond in. Een pluksla zaaide ik ook al en deze moet ik ook vanavond even planten in een bedje.

E.M.

Ik bestelde van de week 2 e.m. producten, em-5 en zeewier. E.M.-5 is tegen luis en witte vlieg en maakt dat de planten een hogere weerstand krijgen tegen ziekten.

Het zeewier-extract zou moeten helpen tegen 'het wit' of meeldauw. Echte meeldauw zit op het blad en valse meeldauw zit onder het blad. Mijn Goijibes krijgt nu al weer echte meeldauw en deze ga ik vanavond bespuiten.

Resultaat volgt.

Mijn trouwe volgers weten dat ik BOKHASHI in mijn tuin verwerkt. Dit is gefermenteerd keukenafval.

Ik heb het dit jaar onder mijn tomaten gedaan en het resultaat zijn hard groeiende en gezonde tomatenplanten. Met de bokhashi ga ik dus door!!

 

Mijn Rabarberplant mocht ook genieten van een rijkelijke bokhasi gift in de bodem. Afgelopen week maakte ik de lekkerste Rabarbermoes die ik ooit proefde!!

 Klik hier voor het recept

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.