thuis-tuinieren

Al een jaar loop ik nu al met gezondsheidsproblemen, het was een hele weg maar uiteindelijk weten we dat het hartproblemen zijn, dus loop ik alweer een tijdje bij de cardioloog. Echo hier en MRI daar, het gaat gewoon nog niet zo lekker.

Zo had ik serieuze problemen om mijn moestuin te onderhouden, ik kon het gewoon niet meer. Een half tot maximaal een uurtje werken in de moestuin en ik was finaal op. Dit ging niet meer en ik besloot mijn moestuin op te zeggen. Ik had ook helemaal geen energie om mijn tuin nog op te ruimen dus ik wilde alles zo achterlaten met gereedschap en alles wat er in de tuin aanwezig was dat mocht de nieuwe tuinliefhebber van mij gratis hebben.

 

eigen tuin

Dan maar wat in mijn eigen achtertuin een beetje aanmodderen met potten en bakken. Ik had al tomaten gezaaid die bestemd waren voor de moestuin maar die moesten nu maar in een bak. 3 planten pasten er in de bak gekocht op mijn werk bij het tuincentrum. Daar kocht ik ook nog een komkommer'Burpless'. Ik dacht ik probeer het gewoon!

Achteraf bleek het een gouden keuze wat is die 'Burpless' een lekkere komkommer en wat groeit het goed in mijn bak.

Met excuus voor de mindere kwaliteit foto maar bovenin kan je toch duidelijk een komkommer zien groeien.

tomaten

Ik kocht tomaten zaden in bij het Amerikaanse bedrijf Tomatofest en dit zijn heirloomtomaten voor een koeler klimaat. Het ras dat ik dit jaar zaaiden was 'Gold Dust' en het ziet er veelbelovend uit. Ik hoop alleen dat er nog een paar zonnige uurtjes komen in September zodat ze goed op kleur kunnen komen. 

Prachtige heirloom tomaten 'Gold Dust' uit Amerika voor koudere gebieden.

pepers

Mijn lievelings planten zijn pepers en er staat alweer een grote pot pepers te fermenteren op de keukenplank. Hij staat er vanaf Juli 2023 en het blijft er lekker een jaar staan en dan maak ik er heerlijke gefermenteerde pepersaus van.

Helaas weet ik de naam niet van dit allerlekkerste gele pepertje maar wel dat het heet is en ik kocht het als plukgroenten bij het tuincentrum.

Dit was dan mijn eerste blog vanuit het thuisfront en geloof me of niet er gaan er nog vele volgen want ik ben nog lang niet uit gemoestuinierd!!