piccolo-kas

 

Jaa, U leest het goed PICCOLO kas en U ziet het ook goed een knalgroene tomaat. Na één seizoen geklunkeld te hebben in de achtertuin met potten en bakken vond ik dit toch niet zo goed gaan(zeker niet in de afgelopen regenachtige zomermaanden). Natuurlijk kan je wel groenten en fruit gewoon buiten in bakken kweken, maar wat ik wil zijn T🍅MATEN en P🌶️PERS kweken en dat gaat gewoon het beste in een kasje.

 

Piccolo

 

Misschien weten jullie het nog niet maar ik heb echt maar een héél klein achtertuintje echt een postzegeltje😁.

En ik had nooit gedacht dat daar een kas in past maar na heel het internet afgestruind te hebben bleef ik hangen bij een alleraardigst kasje van het merk ACD Piccolo een merk van onze zuiderburen België.

De bovenste foto trouwens is er een van de buitenkweek, zoals je ziet is hij zo groen en hard als een k(n)ikker, het was een aardige opbrengst maar allemaal groen dus geen succes. Ik heb een kas nodig!

 

Ik kwam dus uit bij de Piccolo kas van ACD-Kassen. Geen grote kas hoor L 2.24 x B 1.59  xH 2.21. Deze maatgeving komt prima uit in mijn tuintje want dan kan ik er nog een moestuinbak naast aanleggen  van 0.80 x 5.00 m. Deze kas heeft 4 mm veiligheidsglas en op het dak gewolkt veiligheidsglas ook van 4 mm dikte.

KlussenKlussen

In de kas gaan dan de tomaten en pepers 🍅🌶️😃. In de buitenbak gaan dan andere groenten en ook bloemen zoals enkele Dahlia's en bijenplanten, aan de schutting, achter de bak, komen veel bijenhuisjes en vlinderhuisjes. En niet vergeten dat ik al een perenboom heb gekocht deze komt ook in die bak als een leipeer, het is een 'Gieser Wildeman' een stoofpeertje dus.

Alles moet nog opgebouwd worden en de kas moet ook nog besteld worden maar de plannen zijn er en worden zeker uitgevoerd. Ik verwacht dat alles half mei 2024 (dit jaar dus) klaar is en dat is precies op tijd voor het tomaten seizoen. In Maart zo'n beetje half Maart ga ik de tomaten rassen zaaien en kunnen ze nog even binnenshuis groeien. Hiervan hou ik jullie op de hoogte in een nieuwe blog.✋