HOME » RECEPTEN » tomatensaus

tomatensaus

Dit is het lekkerste recept van een tomatensaus sinds tijden!

 

Wat heb je allemaal nodig?

Een redelijke oogst tomaten, heirloom natuurlijk!,

een scheut olijfolie,

een courgette,

een zoete aardappel,

een rode ui,

een teentje knoflook,

een bos basilicum,

een takje rozemarijn,

specerijen, paprikapoeder, raz el hanout, kerriepoeder,

peper en zout.

 

Hoe ga je te werk?

*Neem een grote pan met een dikke bodem. Giet hierin een flinke scheut goede olijfolie.

*Snij een rode ui in 4 stukken en pers een teentje knoflook fijn.

*Neem een zoete aardappel, schil hem en snij hem in kleine blokjes.

*Pak de courgette en snij hem in kleine schijfjes.

*Laat dit een kwartierje sudderen, totdat de ui glazig is en de courgette zacht wordt.

*Snij de basilicum en rozemarijn fijn en voeg de specerijen toe.

*Nu mag je de tomaten ontdoen van het kroontje en in 4 of meer stukken snijden. Met vel en al in de pan en het geheel onder af en toe roeren, op een middel vuur laten pruttelen.

*Laat 2 uur pruttelen.

*Na 2 uur koken pak je de staafmixer en mix je alles lekker fijn, het mag ook in de blender maar dan moet eerst de saus afkoelen anders gaat het niet goed want dan vliegt de deksel eraf zei de ervarings-deskundige zelf.

*Proef nu de saus en maak af op smaak met peper en zout.

 

 

*Laat de saus nog een half uur koken op een matig vuur.

* Maak de potten schoon met loeiheet kokend water met soda(niet de baking soda maar de schoonmaak soda).

*Spoel de potten met heet water na en vul ze direct af met de saus, deksel erop en op zijn kop laten afkoelen.

Wecken

Als je de potten niet wilt wecken dan blijven ze zo minstens 6 maanden goed. Maar als je ze na deze stap weckt op 90°C , een half uur, dan hou je de potten saus minstens een jaar goed.

En hieronder zie je het resultaat van een middag hard werken, 3 potten met de beste HOMEMADE saus van de wereld!

Vond je dit een leuke blog? laat me gerust je mening weten en schrijf je reactie hieronder.

Heb je nog vrienden die mij niet kennen? Laat ze mijn bloggen lezen en vraag ze of ze me willen volgen.

Veel succes in de moestuin en in de keuken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.