Reactie plaatsen

Reacties

Iris
6 jaar geleden

Hi Paul, je hebt het over je tuin onder glas, maar dat is niet te zien op de foto’s. Kun je daar wat meer over vertellen en foto’s laten zien?
Groet

donkere-dagen

Vandaag ben ik weer eens naar mijn volkstuin(onder glas) geweest.

Er moet nog wel het een en ander gebeuren, maar ik heb de tijd.

Het bed met wortels wacht geduldig totdat het gerooid wordt, misschien staat er straks op het Kerstmenu wel verse wortels. Niets is lekkerder dan de zoete, zachte smaak van de echte Hollandse oranje worteltjes. Afijn we zien het wel, zoals gezegd, ik heb de tijd.

De donkere dagen voor Kerst

Ja, het zijn de donkere dagen voor Kerst en in deze tijd werk ik niet meer elke dag in de volkstuin. Sterker nog, ik ben denk ik 2 weken niet meer geweest. Ik was dan ook razend benieuwd hoe het met mijn veldje Zoete Aardappelen was gesteld. Toen ik mijn tuin binnen trad zag het loof van de zoeteBataat er droevig uit. Ik pakte mijn hark en vrij gemakkelijk kon ik het dode loof en stengels van de grond afharken.

Daarna nam ik de spade(want een spitvork heb ik nog altijd niet)en voorzichtig zette ik de spade in de grond. Tot mijn grote blijdschap kwamen er super grote zoete Bataten uit de grond rollen, mooi van vorm en na elke spade-steek werd ik al blijer en blijer.

Het resultaat van zelf stekken kweken uit een supermarkt zoete aardappel wordt mij nu rijk beloond. DANK U, DANK U moeder aarde.

Om moeder aarde te bedanken voor deze rijke oogst, gaf ik haar een volle bak met BOKASHI terug. Voor degene niet nog niet weet wat BOKASHI is, dat is gefermenteerd keukenafval, zoek het maar eens op Google.

Tuinbonen

Volgende week ben ik van plan om tuinbonen uit te zetten op mijn voormalig zoete aardappel veld. Dit jaar start ik met een voor mij nieuwe soort tuinboon namelijk Karmozijn. Ik ben benieuwd.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Aan het eind van dit blog rest mij nog jullie allen een fijne Kerst en een gelukkig en groeizaam, maar vooral gezond 2018 te wensen.

Tot volgend jaar!