zomers

De laatste paar dagen is het zomers warm in Nederland, temperaturen van tegen de 30ºC zijn eerder regel dan uitzondering.

Mijn mediterrane planten en tropische groenten groeien dan ook de pan uit.

Het is nog even afwachten of deze banaan dit jaar nog gaat bloeien, deze plant is nu 3 jaar oud en zou dus kunnen gaan bloeien. We zullen wel zien.

citroen

Ook de Citroenboom heeft het naar de zin in deze hitte, hij heeft lekker gebloeid en krijg nu overal jonge citroentjes. Ik geef de plant nu een extra gift van VinasseKali, dat is goed voor de vruchtvorming.

tropische vruchtgroenten

Ook die groeien geweldig, dan heb ik het over de tomaten, pepers(in vele soorten), aubergine, cucamelon, Mallabar spinazie of Poy(op z'n Surinaams), Waterspinazie of Kang kong, zoete aardappel of Bataat, 

 

Dit is de Kang kong, waterspinazie. Op internet staat overal vermeld dat deze heel nat gekweekt moet worden, liefs in pot kweken met een schotel onder de pot die constant vol met water staat. Maar dat heb ik geprobeerd hoor. De planten groeide matig tot slecht en werden geel. Totdat mijn Surinaamse buurvrouw vertelde dat zij ze gewoon in de droge grond kweekte en dat dat al jaren goed gaat. Zo gezegd, zo gedaan en kijk ze nou toch eens groeien!

Waterspinazie schijnt zo lekker te zijn, wokken en dan eten met pindasaus HHMM!

alles groeit

Ook de andere planten, die best tegen het koude weer in Nederland kunnen, groeien in deze zinderende hitte van de kas ook heel goed.

Zoals de Framboos. Ik heb een herfstframboos staan, de feitelijke naam van dit ras is mij ontgaan. Herfstframbozen geven vruchten op de nieuwe takken die dit voorjaar zijn gegroeid, integenstelling tot zomerframbozen die geven vruchten op het oude hout van vorig jaar.

Mijn herfst framboos zonder naam geeft dit jaar een gigantische opbrengst frambozen, en de eerste heb ik reeds geproefd en dat smaakt naar meer.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Estelle Andy
2 jaar geleden

Estelle sent you 1 nude pic. She is online and very horny now.
Please click here to chat with her.
https://sexlovers.club/chat/EstelleAndy