ovenschotel van tuinboon
ingrediënten voor 2 grote eters:
2 rode of witte uien,
2 teentjes knoflook,
400 gram tuinbonen (natuurlijk vers uit eigen tuin)
een flesje kookroom 250ml
2 kopjes maccaroni pijpjes of vlindertjes
een bosje basilicum
een theelepeltje kurkuma
een theelepeltje sambal(liefst zelfgemaakte)
spekjes
peper en zout
een klontje echte boter
250ml water
gerastpte kaas
Bereiding:
Zet de oven op 180*C
Neem een wok of pan en bak hierin de gesneden ui en knoflook met een klontje echte boter.
Neem de spekjes uit de verpakking en bak ze aan samen met de ui en knoflook.
Kook de tuinbonen eerst 3 minuten voor en voeg ze dan bij de ui , knoflook en spekjes.
Voeg een theelepel zelfgemaakte sambal toe en een theelepeltje kurkuma(is zo gezond)
Neem de kookroom, voeg toe samen met 250ml water, breng dit aan de kook en voeg de macaroni toe.
Snij het bosje basilicum fijn en voeg toe.
Gebruik peper en zout naar smaak.
Doe alles in een grote, ingevette ovenschaal, strooi er de kaas overheen en plaats in het midden van de oven.
Na 25 minuten even checken of de bovenkant lekker bruin is anders nog 2 minuten de grill aanzetten.
EET SMAKELIJK