ovenschotel van tuinboon

ingrediënten voor 2 grote eters:

2 rode of witte uien,

2 teentjes knoflook,

400 gram tuinbonen (natuurlijk vers uit eigen tuin)

een flesje kookroom 250ml

2 kopjes maccaroni pijpjes of vlindertjes

een bosje basilicum

een theelepeltje kurkuma

een theelepeltje sambal(liefst zelfgemaakte)

spekjes

peper en zout

een klontje echte boter

250ml water

gerastpte kaas

 

Bereiding:

Zet de oven op 180*C

Neem een wok of pan en bak hierin de gesneden ui en knoflook met een klontje echte boter.

Neem de spekjes uit de verpakking en bak ze aan samen met de ui en knoflook.

Kook de tuinbonen eerst 3 minuten voor en voeg ze dan bij de ui , knoflook en spekjes.

Voeg een theelepel zelfgemaakte sambal toe en een theelepeltje kurkuma(is zo gezond)

Neem de kookroom, voeg toe samen met 250ml water, breng dit aan de kook en voeg de macaroni toe.

Snij het bosje basilicum fijn en voeg  toe.

Gebruik peper en zout naar smaak.

Doe alles in een grote, ingevette ovenschaal, strooi er de kaas overheen en plaats in het midden van de oven.

Na 25 minuten even checken of de bovenkant lekker bruin is anders nog 2 minuten de grill aanzetten.

 

EET SMAKELIJK