pepers

Het is November, tijd om de pepers te oogsten(in mijn kas dan...). Had je pepers buiten gekweekt dan zijn ze waarschijnlijk al lang geoogst. Want de afgelopen nachtvorst zouden ze buiten niet overleeft hebben. Maar..mijn pepers staan dus in de kas, een hele grote kas bij ONZE, daar zijn heel veel tuintjes en is het dus nog lekker warm en staan de pepers nog in volle groei. Sterker nog er komen elke dag nog nieuwe pepers bij.

 

Rassen

Welke soorten of liever gezegd rassen heb ik in de kas staan?

Dit jaar eigenlijk niet zo veel, maar wat zijn ze productief zeg..

Ik heb natuurlijk de 'Hot Lemon' ( gekregen van Jaqueline) en elk jaar kweek ik hem weer op uit zelf gewonnen zaad. Deze heeft een heerlijke kruidige citrus smaak en is verder best pittig.

'Lange Spaanse Rode' is een lange rode uit Spanje..hahaha nee even serieus nou, is een lange peper meestal vrij dun en erg goed om te drogen.

Dan heb ik nog een onbekende peper staan. Hoog groeiend en in de top een pluim van rode pepers, lekker pittig.

 

Sambal

Natuurlijk maak ik sambal van de pepers. Ik neem gewoon een flinke hoeveelheid gemengde pepers en de rest lees je hier.

 

Inmaken op zuur

De volgende keer ga ik eens de 'Hot Lemon' inmaken op zoet-zuur. Het recept hiervan komt in mijn volgende blog.

 

Paprika

Paprika's en pepers zijn familie van elkaar een soort broer en zus.

Beiden heten ze in het latijn Capsicum anuum.  Ook deze paprika's hebben het goed gedaan dit jaar, ik ben overladen met babybell paprika's in de kleur rood en geel. Lekker hoor.

Ook de blok paprika had ik dit jaar staan en ik mocht er 4 van een plant plukken in een mooie gele kleur. 

Er zijn spontaan 2 planten van de blokpaprika ergens in de tuin ontkiemd en deze groeien nu nog fantastisch en een draagt al paprika's maar moet nog wel wat uren zon krijgen om te groeien en rijp te worden. Ik hoop dat dat nog gaat lukken dit jaar.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jacqueline ( van de hot lemon)
7 jaar geleden

Is het nog gelukt met je laatste peperplant uit Peru? Bij mij bloeit hij in de kas met mooie paarse bloempjes maar te laat voor pepertjes vrees ik.

Rating: 5 sterren
1 stem