regen

Zoveel te doen, ik heb nog zoveel te doen. het is zo waar dit liedje van Toontje Lager. Ik moet de aardappels nodig rooien en mijn tuinhuisje is pas voor de helft geschuurd en moet daarna geverfd worden in mooi Amsterdams groen met witte kozijnen.

 

zaaien

In September moet ik ook nog verder gaan met nieuwe groenten zaaien zoals raapsteeltjes(zoo lekker in de stamppot) alsook Andijvie kan nog gezaaid worden in begin September. Natuurlijk nog sla zaaien en Rucola mijn lievelingssla, lekker op een broodje kaas bijvoorbeeld, ook de bloemen zijn eetbaar.

 

nogmaals regen

 

Maar ja, het regent alleen maar wanneer ik tijd hebt om naar mijn moestuin te gaan en ik ben echt een mooi weer tuinder. Ook vandaag, mijn vrije zaterdag, regent het weer en al mijn moestuin plannen vallen  in het water.

Voordeel van al dat regen is wel dat de regenton en IBC container goed gevuld worden voor drogere tijden. En de tuin kan best nog wel wat regen gebruiken.

 

zon door de wolken

 

Het is niet alles treurnis en ellende hoor, dat valt alles mee. Door de boze wolken schijnt af en toe ook een waterig zonnetje en dan komt de temperatuur snel richting 20 graden, best lekker in September.

Maar alle werkjes moeten toch even wachten op betere tijden, lees drogere tijden. En dat is ok!

 

Oogst

Tussen de buien door oogst ik nog wel bieten de lekkere Burpee's Golden en Paksoi. Af en toe een worteltje of 2 om mee te wokken bij een of ander gerecht.  Misschien is de Pastinaak ook al volgroeid of zal ik het laten staan voor in de winter? Over winter gesproken, dan staat er ook wel wat om te oogsten. De Boerenkool is goed gegroeid en de Palmkool staan als echte palmen fier in de moestuin. Nieuw voor mij althans zijn de spruiten, in de oksels van de spruitkool zie ik al kleine spruitjes ontstaan een mooie belofte voor de wintermaanden.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.