pompoen/pastinaak-soep

Hier liggen de hoofdingrediënten; pompoen en pastinaak en natuurlijk komen ze uit eigen tuin. De pastinaak had ik 2 jaar geleden laten staan en na de winter vorig voorjaar dus begon ze te bloeien, het zaad dat ze kreeg strooide ze zelf uit in mijn tuin op de meest vreemde plekken kwamen er dit jaar overal pastinaak planten op en nu oogste ik de eerste 2 voor een soep met pompoen. Dit jaar laat ook zeker weer een pastinaakplant overwinteren zodat ze zichzelf weer kan uitzaaien. Makkelijker kan het niet!

ingrediënten

een halve pompoen

2 pastinaken

1 ui

1 teentje knoflook

1 tomaat

1 theelepel kurkumapoeder

1 theelepel kerriepoeder

korianderblad

een snuf peper

een snufje zout

1 eetlepel van mijn gefermenteerde pepersaus(klik hieronder voor het recept)

werkwijze

Snij de ui, knoflook en tomaat met de specerijen en doe ze in de pan met wat olie, laat lekker aanfruiten ongeveer een kwartier.

Hierna snij je de pompoen in blokjes

Dit  doe je erbij in de pan en met 1,5 liter bouillon laat je dit op een zacht vuur pruttelen ongeveer een uur. Na een uurtje pak je een staafmixer en meng je alles goed fijn en door elkaar.

geniet van dit smakelijke soepje !