april doet wat hij wilt

Het is bijna half april wanneer ik dit blog schrijf en het is nog maar mondjesmaat lente geweest. Best wat zon gehad maar de temperatuur bleef achter, het was gewoon koud.

Hierdoor groeit het ook niet echt hard wat ik in de tuin heb gezaaid, de raapsteeltjes zijn zelfs nog niet eens ontkiemd. En ik verlang daar zo naar een lekkere stamppot van verse raapsteeltjes HHMM!

 

Op de foto hieronder zijn de pootaardappeltjes net de grond in gegaan. Ik heb de grond afgedekt met een compost. In het midden zie je heel voorzichtig de tuinbonen zich ontluiken.

randbeplanting

Langs de randen zaai ik wat eenjarig spul met veel bloemen en onder de fruitbomen komt een rand met smeerwortel die ik gebruik voor het mulchen.

Ik gebruik hier de russische smeerwortel want deze zaait zich niet uit en zo krijg je niet je hele tuin vol met smeerwortel.

Deze smeerwortel plant heb ik pas geplant, gelukkig slaat hij aan en zorgt hij straks voor meer nakomelingen wanneer ik ze ga scheuren.

fruit

Ik hoop deze zomer op een rijke fruit oogst.

De bessen staan vol in de knop, die moeten worden beschermd straks met een net erover. Ook de blauwe bes staat veelbelovend in knop evenals de Conferance peer en de perzikboom Peregrin.

Op marktplaats kocht ik een oude rumtopf en ik ben heel benieuwd hoe die met kerst gaat smaken. De vruchten gaan in de rumtopf als ze rijp zijn samen met rum en bruine suiker, zo bouw je steeds een laag op en tegen de kerst moet hij goed zijn, kom je ook een bakkie doen?

En laat nou de lente maar komen , ik ben er klaar voor!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.