Palmkool-stampot-zoeteaardappel
Wat een lange titel voor een recept die zoo lekker is dat 'ie eerder op is dan jij de titel kan zeggen! Bij wijze van spreken dan hë.
Wat heb je allemaal nodig?
Ingrediënten
Voor een mooie stevige stamppot heb ik ook een paar aardappels nodig want alleen zoete aardappels wordt het een beetje een slappe hap.
Dus voor 4 personen;
- 500 g kruimige aardappelen
- 1 kg zoete aardappelen met oranje vruchtvlees
- 2 zakken Unox Kleintjes Rookworst Gelders à 200 g of 1 vegetarische rookworst
- 2½ el olijfolie
- 800 g panklare palmkool (cavalo nero) of boerenkool
- 1 tl gemalen komijn
- 2 tl gemalen koriander
- ¼ tl cayennepeper
Voorbereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Bereiding
Kook de beide soorten aardappelen in zoveel water dat ze net onder staan, met eventueel zout naar smaak, in ± 20 min. gaar.
Verwarm de kleine rookworsten volgens de bereidingswijze op de verpakking. OF 1 VEGETARISCHE ROOKWORST
Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de palmkool tot deze heldergroen van kleur en beetgaar is. Snij de harde nerf uit het blad. Voeg de komijn, de koriander, de cayennepeper en versgemalen peper en eventueel zout naar smaak toe.
Serveer de stamppot palmkool met zoete aardappel met de kleine rookworstjes. Lekker met Amsterdamse uien en kleine zoetzure augurkjes.
Opscheppen
Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op. Stamp of prak de aardappelen grof en schep ze door de palmkool. Voeg naar wens een beetje van het opgevangen kookwater toe.
Geniet ze!
Reactie plaatsen
Reacties