zoete-aardappelsoep

De zoete aardappel is afkomstig uit Zuid-Amerika, omstreeks 1600 is deze naar China, Maleisië en de Indonesische Archipel gebracht door de Spanjaarden, alwaar het een belangrijk voedingsmiddel werd.

Zoals je ziet kan de oogst behoorlijk meevallen. In de kas heb ik ze tot half December laten staan, toen was het loof verdort en kon ik gemakkelijk oogsten.

soep

 

 

Men neme een pan,

2 rode uien

3 teentjes knoflook

500 gr zoete aardappel

een blikje kokosmelk

1 liter groentenbouillon

1 limoen

een takje peterselie

3 eetlepels olijfolie

peper en zout

 

 

Bereiding,

 

Men neme dus een pan,

Hij mag op een matig vuur met de 3 eetlepels olijfolie erin,

snij de uitjes fijn en pers de knoflook,

laat een minuutje pruttelen

schil de aardappels en snij ze ik blokken,

Laat dit op een matig vuurtje lekker aanbraden voor 3 minuten,

hierna giet je de bouillon erbij(1 liter)

laat dit een 15 minuten lekker doorkoken,

Na 15 minuten check je even of de zoete aardappels gaar zijn, zo ja....

pureer je de soep met een staafmixer,

hierna voeg je het blikje kokosmelk toe en

knijp je de limoen boven de pan uit!

maak op smaak met peper en zout

en garneer het een takje peterselie!!

Smakelijk uiteinde!!

 

BIJ DEZE WENS IK IEDERE MOESTUINIER EEN VEILIG EN GEZELLIGE JAARSWISSELING EN EEN VOORSPOEDIG 2018!!!

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jacqueline
6 jaar geleden

Mooie recepten Paul. Ik ga ze ook uitproberen. Ik wens je een voorspoedig, gezond en gelukkig Nieuwjaar, ook voor je familie en namens Sjef. Tot in de kas..