zaaien in maart

Gelukkig, het is weer Maart, tijd om weer naar de moestuin te gaan en te ontdekken of er nog iets in de tuin staat wat de winter heeft overleeft. Tot mijn verbazing stonden er nog bietjes in en volgens mij nog eetbaar want toen ik in de bietjes kneep waren ze nog goed hard en dat betekend dat je ze nog goed kan eten.

Wat er ook nog goed bijstond was de knolselderij, deze ga ik aankomende week ook oogsten net als de bietjes.

Verder zag ik ook nog Pastinaak en deze laat ik tot bloei komen en zelf uitzaaien.

 

randen

Dit jaar ga ik mijn randen om de tuin uitbreiden. Zo ie zo komen er veel russische smeerwortel planten in te staan. Deze ga ik dan gebruiken voor de mulch en om de composthoop te stimuleren.

Maar ook ga ik in deze randen veel bloemen zaaien die bijen, lieveheersbeestjes en vlinders aantrekken.

Dan mogen in deze randen zeker geen brandnetels ontbreken, hierin zitten namelijk ook veel voedingsstoffen voor de moestuin planten als je de brandnetel gebruikt om te mulchen.

 

 

zaaien in Maart

 

In februari zaaide ik al uien voor, dit jaar wil ik eens zelf gezaaide uien en niet van die kleintjes maar de reuze ui "Ailsa Graig". Op bovenstaande foto ziet het er allemaal wat paars uit, dat komt door het licht in de tent waar ik deze uien in kweek. Later vond ik dit toch niet zo mooi op de foto en veranderde ik deze  zelfde foto in zwart wit.

Tomaten zaai ik altijd rond 15 Maart dat moet dus nog even wachten.

Buiten zaaien

Gelukkig kan je nu ook al buiten gaan zaaien, gewoon op het plantbed. Bietjes, Raapsteeltjes, Wortelen, Prei natuurlijk Radijs en Spinazie en vergeet de Tuinbonen niet. Zelf zaai ik deze binnen voor omdat de duiven ze buiten opeten als ze net uitkomen. Dit jaar koos ik voor zwarte tuinbonen. Ik kan bijna niet wachten op de oogst.

Op naar een goed tuin jaar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.