de-korte-keten

De korte keten? Wat wil ik daar mee zeggen, dat is de kortste weg van product naar de keuken. In mijn geval is de korte keten 15 meter( Ik ben benieuwd of er kortere ketens bestaan).

In mijn nieuwe ACD-kas (De R204H BL) kweek ik mijn groente lekker dicht bij de keuken, iets meer dan 15 stappen, want mijn stappen zijn geen meter lang maar ongeveer 72 cm. 

De opbouw van de kas ging redelijk van een leien dakje, ik kwam geen grote problemen erbij tegen. Ik deed er alleen wel 3 weken over omdat ik het helemaal alleen opgebouwd heb zonder hulp (alleen een klein beetje hulp van mijn man tijdens het assembleren van de 4 kasdelen), dus ben ik best wel een klein beetje trots op mezelf.

wat staat erin?

Tomaten en pepers natuurlijk, maar ook komkommer en meloen, 2 zelfs een kleine watermeloen en een spaanse meloen. En eentje die ik ook al jaren geleden kweekte nl de Meloenpeer familie van de tomaat en aardappel Solanum Muricatum een nachtschade achtige dus.

 

Ik leid jullie even door mijn kas:

Om te beginnen heb ik twee goten en heb ik dus 2 regentonnen gekocht , één ervan is tezien op het eerste plaatje. Op de foto ernaast zie je de kas , foto genomen vanuit de deuropening.. Aardbei potten hangen met hamerkopoogjes in de nok.

Ik heb ook al een heleboel gezaaid en het eerst kwamen de radijsjes op.

Kort om , dit seizoen gaat mijn blog weer een hele nieuwe kant op! kweken vanuit huis in de kas, de korte keten dus.

 

Volgende keer meer...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.