een-nieuwe-lente

Eindelijk is het dan toch nog een beetje lente geworden. De nachten zijn nog koud maar de dagen lengen en al is de wind nog guur, toch voelt het zonnetje achter glas zeer behaaglijk aan.

 

tomaten

Na 15 maart is het tijd geworden om tomaten te zaaien. Nee, niks niet thuis maar rechtstreeks hier in de kas bij ONZE. Wel in een kweekkasje met een kapje erop om het lekker te laten broeien.

Dit jaar heb ik 6 rassen gezaaid o.a. 'Kaiserin Sissi' en 'Mom's Oxheart' en nog een gele kerstomaat 'Aurantiacum'. Minder dan vorig jaar maar toch nog 24 planten(als ze allemaal opkomen. Wellicht laat ik nog een "wilde" staan , want ze komen ook gewoon op in mijn tuin(afgevallen tomaatjes die ontkiemen in het voorjaar).

 

 

 

 

 

knolvenkel

Een plant die een schilderij randje verdiend, want dit plantje is vorig jaar gezaaid en heeft de winter overleefd. Knolvenkel is heerlijk in de sla en geeft een frisse anijs smaak aan de salade.

Deze ga ik zeker nog zaaien binnenkort.

 

 

 Radijs

Radijsjes zijn altijd lekker, zo uit het vuistje of in de sla. Het schijnt zelfs dat je ze ook kan inmaken en misschien is dat wel leuk om een keertje te doen, dan hou ik je zeker op de hoogte.

 

 

 

 

 bloeiende fruitbomen

In de kas is het natuurlijk warmer dan buiten en hier staan mijn fruitbomen dan al in volle bloei.

Hierboven staat de Citrus citroen in volle knop nog een paar dagen en de kas is vervuld van een zoete citrus geur, heerlijk. Ook zijn er al nieuwe, kleine citroentjes zichtbaar en beloven weer een volle oogst.

 

perzik

De perzik staat ook te pronken met haar vele bloesem, werkelijk een prachtige bloem van dichtbij. Gelukkig zag ik ook al weer hommels vliegen, dus dat beloofd weer een mooie oogst.

Het ras van deze mooie boom is 'Peregrine' en de gevreeste krul ziekte is bij deze mooie boom nog niet op visite geweest(gelukkig maar, want we kunnen hem missen als kiespijn).

 

 Appel

Dit is een rood vlesige appel, de naam is me even ontschoten. Hij heeft dit jaar voor het eerst redelijk wat bloesems en ik hoop dat hij me ook wat appels schenkt. Ik zal hem er zeer dankbaar voor zijn. O ja hij heet 'Baya®Marissa'.

En de afsluiter voor vandaag is de perenboom 'Conferance'. Een super mooi gesnoeide spilvorm en dit jaar geeft hij mij veel meer bloesems dan vorig jaar(niks), dus mag ik dan misschien dit jaar hopen op een peertje?

 

 

Hoe vinden jullie deze nieuwe layout? Bevalt 't? is het makkelijk te lezen of juist niet.

Ik hoor het graag  dus plaats jullie reactie gerust hieronder en dan probeer ik er rekening mee te houden

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.