denieuwetijd

Alles is veranderd, maar t blijft toch bij het oude. Heel veel mensen zitten gedwongen thuis, doen iets nuttigs in de huishouding of lummelen maar wat rond. Maar tijdens dat lummelen worden de meest creatieve inzichten geboren, zo ontdekten veel mensen, heel veel mensen het genot van moes-tuinieren, op grote of op kleine schaal dat maakt niet uit.

Van lekker frummelen in je (moes)tuin raakt je hoofd lekker leeg en kan je alle romslomp van de afgelopen tijd weer even op een rijtje zetten. En gefrummeld heb ik de afgelopen tijd zeker.

Eindelijk heb ik mijn tweedehands blokhut opgezet(helemaal alleen) en een tunnelkasje van 2x3 meter opgebouwd waar de tomaten, de sopropo en de pepers al lekker in groeien.

 

afwerking

 

Het huisje moet nu afgewerkt worden, regenwaterafvoer moet geregeld worden dmv regengoot en afvoerpijp en wordt dan afgevoerd in de IBC container voor drogere periode in het voorjaar als de pompen nog niet geplaatst zijn op het complex. En het huisje verdiend ook een likje verf, amsterdams groen wordt het met witte kozijnen.

 

tunnelkas

Bij de praxis kocht ik in de aanbieding een tunnel kasje van 2x3x2 hoog,

constructie is goed maar het plastic hoes is minder , maar goed die koop ik wel weer nieuw van betere kwaliteit als deze op is( ik denk hooguit 2 jaar).

Zoals je ziet is het best een leuk kasje.

kweken

Wat ben ik nu allemaal aan het kweken? Wel, de aardappelen staan nu boven de grond, 3 rijtjes van 10 in vak 4 van mijn tuin. Elk jaar krijgen wij van de organisatie Flevotuinen een vak aangewezen waar je verplicht je aardappelen in moet verbouwen ivm Phythophthora of wel de aardappel ziekte. Doordat ze dus maar 1 keer per 4 jaar op dezelfde plek staan kun je aantasting hiervan voorkomen. Wat er ook tegen helpt is vroege soorten kiezen en de pootaardappeltjes ruim poten dat is 40 cm in de rij en 50 cm op de rij. De wind kan het gewas dan goed droog houden.

 

Verder heb ik tuinbonen tussen de aardappelen staan dit zijn namelijk goede buren. Ze willen graag beiden aangeaard worden en de aardappelen geven de tuinbonen wat steun.

 

De stamslabonen zijn gezaaid bij 2 wigwams en verders heb ik zomer spinazie gezaaid.

In de kweekbakken staan verschillende groenten uitgezaaid waaronder sla en bietjes, wortelen en spitskool.

 

vooruitblik

 

Dit is een impressie van mijn tuin op dit moment, er moet nog veel gebeuren zoals het maken van nieuwe kweekbakken, het maken van een columnade dwz een dubbele pergola waar je onderdoor kunt lopen.

Voor het kasje komt nog een frambozen haagje en de kale plekken in de tuin moeten nog voorzien worden van houtsnippers.

voeding

Tegenwoordig geef ik geen organische voeding in de vorm van korrels of gier meer. Alleen lavameel wordt toegevoegd in het plantgat en dat blijkt voldoende, verder wordt vooral het bodemleven gestimuleerd met bokashi wat eerst nog een jaar op de composthoop verder fermenteerd en in de herst op de bedden wordt verspreid.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.
Rating: 0 sterren
0 stemmen