successen

in de moestuin.

Eindelijk weer eens een blog schrijven, na een drukke periode, klussen en druk op het werk.

De lange hete zomer is bijna voorbij(ik schrijf dit nu op 27 September en ik zit heerlijk buiten in het warme zonnetje van 22 graden),het is nog steeds écht genieten van het weer.

Ik neem jullie mee naar mijn successen in de moestuin. Maar niet voordat ik jullie één misser laat zien,

dat is de tomaat. Helaas was het voor mij niet zo'n beste tomatenjaar.

Ik heb maar 4 potten saus kunnen inmaken, nog vroeg dit jaar. Vanaf Juli kreeg ik een ziekte in mijn tomatenplanten. De bladeren kregen bruine plekken en de vruchten rotte vroegtijdig weg. Jammer...maar volgend jaar weer een nieuwe kans.

 

Het is rot voor me maar ja... volgend jaar betere rassen zaaien.

 

Rode appel

 

Dan neem ik jullie nu echt me naar mijn successen in mijn moestuin.

Vorig jaar plantte ik 'BayaMarissa" een mooie rode appel.Niet alleen rood van buiten maar ook vanbinnen is zij rood, een roodvlesige appel dus.

Na het eerste jaar van goed groeien en leiden, al mijn fruit leid ik als espaliers (dat is een stam in het midden en de takken daar horizontaal op.)

Dit jaar gaf zij mij voor de eerste keer 10 mooie, grote, rode appels. Ze smaakte licht zuur met een lekkere knapperige bite.

 

Pepers

Ik had verschillende soorten pepers in mijn tuin staan dit jaar en nog..

Gele, rode, zwarte kleuren en in verschillende sterkte. Hele hete zoals "Brasilian hot yellow' en ook nog een donkerpaars/zwart soortje uit Peru waarvan ik de naam niet precies weet. Voor de rest veel rode, iets grotere pepers die wel pittig zijn maar niet heel erg heet.

 

Van deze pepers maakte ik de lekkerste, pittige chilli saus.

Muis-meloentjes

Die waren ook een succes. Ze geven nog vruchtjes, in het begin kenmerkt Cucamelon zich met een rustige start. Een dun stengeltje groeit langzaam op, krijgt grijparmpjes en in een mum van tijd veroverd hij de stelling waar hij op mag groeien. Na wat extra voeding in de vorm van gier gaf hij mij een weelderige opbrengst van Cucamelon muis-meloentjes.

Op de foto hierboven ziet U een pot met muis-meloentjes op zoet-zuur.

Zo vindt ik er eigenlijk niet eens veel aan maar in zoet-zuur ingelegd lijken ze mij erg lekker(maar ik moet ze nog proeven).

Dit was een greep uit mijn moestuin successen, er waren er nog veel meer maar die komen in deel 2 aan bod, tot dan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.