chutney

Aan het einde van het tomaten seizoen in oktober, heb je vast nog wel groene, onrijpe tomaten over. Wat moet je daar mee doen? Weggooien, nee joh, zonde. Maak er dit lekkere chutney recept van en dat wordt smullen van de winter.

 

Ingrediënten:

Onrijpe groene tomaten ongeveer 2 kilo

400 gram appels

400 gram rode of gele uien

2 a 3 tenen knoflook

2 gele pepers van het ras" hot Lemon"

1 grote eetlepel grijs zeezout met kruiden

6 deciliter wijn azijn (wit)

450 gram kokos bloesem suiker

1 theelepel kurkuma

een snufje zwarte gemalen peper

1 theelepel kokos olie

1 theelepel komijn

1 theelepel kaneel

100 gram rozijnen

100 gram cranberries

 

Bereiding:

Snij alle ingrediënten tot kleine blokjes in een grote pan.

Voeg de helft van de wijn azijn toe en laat een uur pruttelen.

Voeg dan alle kruiden en de rest van de azijn toe.

Laat alles nog zeker 1,5 uur pruttelen op een matig vuur totdat het de gewenste dikte heeft.

Maak de glazen potjes warm en schoon mat heet water en zet daarna een kwartier in de oven op 100*C.

Vul de potten en sluit direct af, zet de potten op zijn kop, totdat het afgekoeld is.

Deze potten kan je anderhalf jaar bewaren.

Smakelijk!