wil jij dit blog volgen?

bloemen in de moestuin

Omdat het bijna lente is...(jawel ik voel het) vandaag een terugblik van de mooiste bloemen van 2017 uit mijn tuin.

 

 

Een van de meest gewaardeerde bloemen in de moestuin zijn toch wel de Afrikaantjes, groot of klein, het maakt allemaal niks uit, ze ontdoen de grond van kwalijke aaltjes en voorkomen zo bodemmoeheid, tevens kan je de bloemblaadjes door de sla  mengen en heerlijk genieten van een kleurrijke salade.

 

 

 

Dit is het bloemetje van de perzikboom. Dit jaar voor het eerst gebloeid maar helaas geen vrucht gegeven, hopelijk volgend jaar wel. De boom op zich groeide wel goed en is een mooie lei boom geworden.

De bloeiende blauwe bes, een nog wat matige oogst dit jaar maar de plant staat er nog maar net , misschien volgend jaar een hogere opbrengst..

Ja bloemkool, is natuurlijk ook een bloem..

Het witte , fragiele bloemetje van Rucula, is ook eetbaar en heeft die specifieke noten smaak die zo kenmerkend voor rucula is.

De Oost-Indische Kers is er in vele kleuren, in groen of bont blad. Het fijne van deze plant is dat alles eetbaar is dus het blad voor een heerlijk, pittig soepje. De bloemen door de sla en van de bloemknoppen/zaden maak je voortreffelijk lekkere kappertjes.

Deze mooie licht roze bloemen zijn van de surinaamse Poy of klimspinazie Malabar. Na de bloemen kommen de zwarte bessen maar van deze klimplant eet je alleen het dikke, vlezige blad.. Dit is de rode variant.

Nog een topper uit mijn tuin; de meloen-peer of Pepino. Vorig jaar gezaaid en dit jaar draagt hij vruchten! Mooie grote licht gele vruchten met paarse streepjes, zo benieuwd hoe hij smaakt ....nog een paar weken geduld!!

En alweer een suksesnummertje uit de tuin, dit is een bloem van de ananas  meloen en over een paar dagen zal deze echt wel rijp zijn en is t genieten.

Een plant/bloem die niemand mag vergeten in zijn moestuin is natuurlijk de Calendula, alom bekend dus niks meer over zeggen.

Hier zie je het tere bloemetje van een pepersoort enwel de Hot Lemon, gekregen van een tuinvriendin, bedankt Jacqueline.

een uitgeschoten Broccoli, eigenlijk niet de bedoeling, maar ook wel mooi.....

de Goiji bes heeft een hele mooie fragiele bloem. Vorig jaar geplant en hopelijk dit jaar bes, we moeten het nog even afwachten.

Als afsluiter de zonnebloem met een hommel op bezoek. Laten we lief zijn voor de bijen en hommels en niet bespuiten en hang een bijenhotel op in uw tuin.

                                                           *****

Heb je iets te zeggen? zeg het dan hier: