watermeloenham1
Ik ben niet zo'n groot BBQ-er maar dit recept wil ik U niet onthouden.
Zeker voor vegan en vegetariërs is dit een heerlijk recept. Het ziet er net uit als een gerookte ham ook qua structuur maar de smaak is totaal onbekend en het is zeker geen gewone watermeloensmaak.
Een lang verhaal
Het is een heel langdurig recept, 38 uur lang. In NewYork betaal je 75 Amerikaanse Dollars om dit te mogen eten in een restaurant.
pekelbad
Eerst snij je de kontjes van de meloen af, zet het neer op je snijplank en snij voorzichtig de schil eraf. Probeer wel de vorm van de meloen aan te houden. Zo ziet het er nu uit.
Dan ga je nu het pekelbad maken. Neem een pan met 1 liter water en zet dit op een hoog vuur. Doe hier 100 gram zeezout in en 2 eetlepels oregano en 1 eetlepel koriander poeder.
Laat de pekel als het zout is opgelost afkoelen en neem een grote pan of emmer en doe deze pekel hierin samen met nog 2 liter koud water.
Leg nu voorzichtig de watermeloen in de pan en overgiet elk halfuur wat lepels pekel over de rug van de watermeloen.
24 uur
En nou maar wachten !
Niet vergeten om regelmatig een paar lepels vocht over zijn rug te sprenkelen en om de 2 uur voorzichtig omdraaien zodat alle delen zich goed kunnen verzadigen in het pekelbad.
Dan nu maar afwachten, ik ga maar even naar mijn moestuin toe denk ik.
Morgen post ik blog 2 van dit watermeloen avontuur. Ik ga alvast Rozemarijn plukken in mijn tuin. Tot morgen!
Reactie plaatsen
Reacties