courgettesoep+

Deze keer weer eens een lekker pittig receptje voor een heerlijke courgette soep.

 

 

We beginnen met een klontje roomboter in de pan, op middelmatig vuur.

Dan 3 rode uitjes snijden en deze gaan de pan in met flink wat zout zodat de uitjes lekker gaan karamelliseren en niet gaan aanbranden. Dan snij je 3 teentjes knoflook klein en mik ze in de pan laat nog 5 minuten aanfruiten. Zoals je ziet heb ik er ook een habanero peper in gesneden maar als je daar niet van houdt dan laat je die achterwege.

 

Ondertussen heb ik wat kruiden toegevoegd zoals een theelepel thijm en een halve theelepel kurkuma poeder. Ook heb ik de courgette gesneden in kleine blokjes en in de pan gemikt, ongeveer nog 10 minuten aanfruiten zodat alle smaken goed los komen.

Deze paarse knikkers zijn mijn eigen kweek aardappels 'Highlander Burgundy Red' mooie naam he voor een mooie ardappel. 

Deze sneed ik in blokjes en hoppa de pan in samen met 2 eetlepels groenten-bouillon en 1 1/2 liter water.

 

hier zit alles in de pan voordat er water bij komt, nog 1 minuutje bakken voor de smaak.

Nu zit alles echt in de pan, nog 15 minuten laten koken op middelmatig vuur en daarna met de staafmixer een glad soepje van brouwen.

En nu, genieten maar van dit soepje want hij is echt verrukkelijk!

Eet smakelijk!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.