zaaien-in-maart

Het is al weer Maart en we hebben al wat mooi weer in Februari gehad maar in Maart is er veel regen gevallen.

Wat kan je nu allemaal zaaien eigenlijk?

Zelf heb ik Broccoli, bloemkool, spitskool(de rode), spinazie, sla(lollo bianco) en radijs gezaaid en alles is opgekomen en groeit goed.

1Om het zelf nog eens allemaal na te kijken heb ik hier een handige zaaikalender (met dank aan tuinplus).

Vergeet vooral niet  bloemen te zaaien in de moestuin want ze zorgen voor diversiteit en lokken bijen naar je moestuin. Tevens zijn er soorten waarop de luizen liever op zitten dan op je groenten zoals de Oost Indische kers.

 

tomaten

Half Maart is dé tijd om je tomaten te zaaien. Dit jaar kies ik weer voornamelijk heirloomzaden maar een enkele F1 hybride zal er ook gezaaid worden, welke dàt is zie je later.

pepers

Ook de pepers kan je nu nog gemakkelijk zaaien, maar ik deed dat in Februari. Ik zaaide de Capsicum chinense 'Biquino' , de felrode vruchten lopen taps toe naar een punt zoals een omgekeerde traan. In tegenstelling van wat je van een peper verwacht is deze peper niet heet maar een zoete variant. Het voegt de zoete smaak toe aan elk gerecht wat je  ermee kookt.

Ik zaaide ook Capsicum chinensis 'Buth Joloka' en dit is een hete variant. Hier ga ik straks verder op in het jaar weer een heerlijke hete saus van maken.

boerenkoolspruitjes

Twee weken geleden zaaide ik de boerenkoolspruitjes 'Kalettes'. Dit is een volkomen nieuw groente ras, gekweekt uit spruitjes en boerenkool. Ik ben heel benieuwd hoe ze smaken. Kijk maar eens naar deze link

Reactie plaatsen

Reacties

Jacqueline Timmerman
3 jaar geleden

Ik neem morgen een perkelboompje voor je mee uit Zeeland. Als het niet vriest kan je hem nog planten. Ik wil ook graag wat zaadjes van de de zoete pepertjes die lijken op een druppel. Kalettes wil ik ook graag proberen, is het zaak bij Almeerplant verkrijgbaar? Nieuwe soorten uitproberen vind ik spannend. Ik maak ook veel smoothies en pesto, lijkt me wel geschikt. Hartelijke groet,
Jacqueline

Rating: 0 sterren
0 stemmen