watermeloenham2
Vandaag is het bbq dag, het grote moment voor de watermeloen is aangebroken.
De watermeloen, we noemen hem even voor het gemak Wally, heeft 24 uur in de pekel gelegen. Ik heb Wally uit de pekel gehaald en hem met keukenpapier droog gedept.
Daarna heb ik hem lekker gerubt, met een rub van
1 theelepel paprikapoeder,
1/2 theelepel cayennepeper poeder,
1/2 theelepel koriander poeder,
1 theelepel oregano poeder.
Even lekker insmeren en dan mag Wally in de ovenschaal.
De bbq heb ik ondertussen aangestoken. de briketten als een c vorm, 2 lagen naast elkaar en 2 lagen op elkaar. Daar boven op komen de chunk wood stukken en ik gebruikte plum wood.
In het midden staat een aluminium bakje met water.
Wally op de bbq! , wat ziet ie er al lekker uit!
Deksel erop en 8 uurtjes roken op ongeveer 130 graden celsius
En dan 8 uur roken mag wally nog even op het vuur in een pan op het gasfornuis in een badje van olijfolie met knoflook en rozemarijn. Regelmatig zijn ruggetje nat houden met het nat uit de pan.
Zijn rug snijd je in een mooi roostertje , wat bij mij dus een beetje mislukte.
Dan mag die eindelijk op het bord en is hij in een mum van tijd verdwenen.
Een ware smaakbom was hij wel, moeilijk te omschrijven hoe of wat. Een beetje weg van carpaccio maar dan met een fruit smaak. Duurd lang maar zeker de moeite waard als je een klapper bij je vrienden wilt maken.
Of als vervanger van de kerstkalkoen?
Reactie plaatsen
Reacties