lavameel

Laatst las ik een artikel van het bedrijf BioSolutions  over de toename van chronische ziekten en kankers. Ik las het artikel in een zucht uit. Het artikel ging eigenlijk over tekortkoming van mineralen waardoor er bij mensen en dieren chronische ziekten en kanker ontstaan. 

Ik schreef een email naar dit bedrijf BIOSOLUTIONS  en vroeg hun of ik deze informatie mocht gebruiken om er een blog voor de moestuin van te schrijven. IK mocht hun informatie gebruiken, mijn dank hiervoor.

Vergeleken met 100 jaar geleden is de stijging spectaculair. We leven langer doordat de besmettelijke ziekten, kindersterfte en sterfte in het kraambed goed bedwongen zijn en er bij levensbedreigende situaties veel levens kunnen gered worden. Niettegenstaande deze grote vooruitgang blijven chronische ziekten jaar na jaar toenemen. We leven langer maar wel gebrekkiger. Wat is er aan de hand?

Hoe kan dat? Ons voedsel werd nog nooit zo goed gecontroleerd!

De uitleg is dat het welvaartsziekten zijn. Toch wel eigenaardig dat wanneer men over voldoende geld beschikt om kwalitatief voedsel te kopen, men dan beslist om voedsel te kopen dat kwalitatief nog slechter is dan wanneer men arm is. Het is niet zo dat men vroeger zo heel gezond leefde. Overal zat het gevaarlijke asbest, veel werkomstandigheden waren ongezond, in gehakt werd steevast sulfiet gemengd, er waren geen frigo’s en diepvriezers, er werd heel veel gepekeld, ons voedsel werd niet zo grondig gecontroleerd als nu enz. M.a.w. we leven nu theoretisch veel gezonder.

Kunstmest

De uitvinder van de kunstmest Justus von Liebig heeft 20 jaar nadat hij de kunstmest had uitgevonden, gezegd dat hij zich vergist had en zei: “De moderne landbouw gaat ten onder door de roofbouw op de bodem.” Daarboven komt ook nog dat kunstmest een zout is. Wanneer je zout op een slak strooit, dan loopt deze leeg en sterft. Kunstmest in de bodem is een massamoord van micro-organismen. Velen overleven deze zouten op hun tere huid niet. Dit is heel nadelig voor de gewassen, want de schadelijke micro-organismen overleven dit beter. Planten hebben deze gunstige micro-organismen nodig.

onze bodems zijn uitgeput aan mineralen

Een landbouwer strooit als bemesting nog geen 10 mineralen terwijl plant, mens en dier 60 mineralen nodig hebben in een goede verhouding. De meer dan 50 mineralen verdwijnen beetje bij beetje uit de bodem en worden nooit meer aangevuld. Het gevolg hiervan is dat de bodems jaarlijks sterker uitgeput raken aan vele mineralen en sporenelementen.Dubbele Nobelprijswinnaar Linus Pauling was dé ontdekker van de belangrijkste reden van zo goed als iedere ziekte: “Bijna alle ziekten komen door tekorten."

De gemiddelde leeftijd was vroeger minder lang, maar de toename van het aantal chronische ziekten is buiten verhouding. Ieder van de 60 mineralen heeft een functie in ons lichaam en geeft lichte tot zware problemen wanneer er hiervan tekorten zijn.

De wet van de natuur: ongezonde planten moeten opgeruimd worden

Gezonde gewassen telen op uitgeputte gronden die ook nog eens arm zijn aan bodemleven, lukt niet goed. Volgens de wetten van de natuur moeten ongezonde planten opgeruimd worden en zijn dus in feite niet voor menselijke consumptie geschikt. De natuur beschikt over een gans arsenaal nuttige opruimers. Ze worden schadelijke insecten, schimmels en ziekten genoemd. Om deze gewassen te redden van de opruiming, heeft men een hele waaier aan gifstoffen uitgevonden. Nadat deze gewassen door de natuur niet geschikt werden bevonden voor consumptie, een douche gifstoffen hebben gekregen, zijn ze klaar voor menselijke of dierlijke consumptie.

Mineraalarme bodems = mineraalarme gewassen = lege voeding

Wanneer er geen mineralen in de bodem zitten, dan zitten er ook geen mineralen in de gewassen. Gewassen hebben mineralen nodig om gezond te zijn en om vitamines aan te maken. Vandaar ook dat er veel te weinig vitamines zitten in onze voeding.

 

Wie lang dergelijke lege voeding eet, ook al eet hij veel “gezonde groenten en fruit”, krijgt chronische tekorten aan vitamines en de ook al even belangrijke mineralen en hierdoor ook chronische ziekten.

Wie iets wenst aan te kopen zoals bijvoorbeeld een fiets, die kijkt vooral naar twee dingen: de prijs én de kwaliteit. Enkel bij voeding is dit niet nodig, als het maar lekker en goedkoop is. Een landbouwer kweekt enkel gewassen voor maximale opbrengst. Hij kan ook niet anders want geen enkele opkoper is geïnteresseerd in voedingskwaliteit.

Lavameel is de beste grondverbeteraar + veruit het goedkoopste middel

In de jaren 1890 schreef Julius Hensel zijn beroemde boek: “Brood uit stenen”. Dit boek gaat over het feit dat planten vooral mineralen uit stenen nodig hebben en geen meststoffen. Hij was ook een fervente tegenstander van kunstmest.
 
We hebben allemaal gehoord dat lavagronden de vruchtbaarste gronden ter wereld zijn, maar we doen niets met deze kennis. Het bevat ALLE 60 benodigde mineralen en sporenelementen in de goede verhouding en verbetert de structuur van alle gronden. Met het strooien van lavameel krijg je ook deze vruchtbaarheid in uw bodem. Zo eenvoudig is dit. Iedere landbouwer zou dit verplicht moeten strooien.
 
Lavameel bevat veel kalk en maakt het kalken overbodig en is ook veel kwalitatiever. Let op met het gebruik van kalk. Het gezegde is: “rijke boeren arme zonen”. Bijkomend voordeel is dat wanneer je lavameel gebruikt, je het bemesten mag halveren.

Lavameel zorgt voor een grotere, lekkerdere en gezondere oogst

Hoe kan je optimaal planten kweken als je ze aanzet tot groeien met meststoffen, maar ze niet alle grondstoffen in voldoende mate ter beschikking krijgen? De plant trekt wel haar plan, maar haar genetisch potentieel zal ze niet ten volle kunnen benutten en dus onder haar capaciteiten presteren. Hierdoor is ze niet zo gezond, kleiner, minder lekker en vatbaarder voor insecten en ziekten. Niettemin al deze voordelen is lavameel nog zeer onbekend.

CONCLUSIE:

Om planten goed te kweken, is het niet de mest die het belangrijkste is, maar de mineralen en dan het bodemleven en pas daarna de bemesting.

Dit is zo'n belangrijk verhaal dat ik het bijna letterlijk heb overgenomen uit hun artikel ik heb hiervoor nogmaals hun toestemming gekregen en het zou mooi zijn dat jullie allemaal lavameel gaan kopen bij www.biosolutions.bio

Ze hebben er ook goede vogel guano mest die ik zelf al jaren gebruik, natuurlijk gebruik ik ook al jaren lavameel vandaar dat ik zo gezond ben want ik krijg die 60 mineralen wel binnen. zeg ik met een knipoog!

Dit was een lang blog met weinig foto's maar wel een van de belangrijkste.

See you next time!