hotsauce
Het is vandaag dinsdag 9 Oktober en het is 20ºC, heerlijk!!.
Ik heb net een flinke hoeveelheid pepers geoogst, verschillende rassen o.a."Brasilian hot yellow" en "Hot Lemon".
recept
Ingrediënten:
Pepers(alle soorten,maten en kleuren)
Tuinkruiden( verse Origanum,Rozemarijn,Thijm en een takje Maggiplant.
een theelepeltje Curcuma poeder
een beetje gemalen zwarte peper.
een eetlepel zeezout of himalayazout.
een eetlepel palmsuiker of Goela dwawa.
een mespuntje trassi
een scheutje azijn
een scheutje olijf olie
1 rode ui
3 teentjes knoflook
400ml water
scheutje witte wijn
werkwijze
Ontdoe de kroontjes van de pepers en was ze goed schoon.
Intussen zet je een wok of grote koekenpan op een matig vuur. Hierin bak je een gesneden rode ui en knoflook met de klein gesneden kruiden.
Daarna de kleingesneden pepers erbij en een scheut(je) witte wijn erbij, laat dit maar een half uurtje sudderen op matig vuur en af en toe door husselen. De palmsuiker mag er ook nog bij. En de trassi niet vergeten. Laat nú maar een half uur lekker bakken.
gesteriliseerde potten
Nu heb je tijd om tussendoor de potten te steriliseren. Leg ze in een schone aanrecht bak met heet water en een beetje soda. Laat ze ook maar een half uur liggen.
Daarna de pepers af laten koelen want nu gaan we ze pureren! Doe de afgekoelde pepers in een blender of keukenmachine en voeg 400 ml water toe. Draai net zo lang tot je een mooie saus overhoudt.
Doe dit in een pan en laat nog even lekker pruttelen zo'n 10 minuten.
De potten heb je inmiddels al op een thee doek staan met de deksel ernaast. Vul af met een trechter en draai de dop goed vast. Zet ze 5 minuten op zijn kop en daarna omgedraaid af laten koelen.
Geniet ervan! en o ja een geopende pot blijft nog een half jaar goed in de koelkast.
Reactie plaatsen
Reacties