HOME » RECEPTEN » tuinbonentoppensoep

tuinbonentoppensoep

Dit is een heerlijk voorjaars soepje. Tegen de tijd dat je tuinbonen flink gegroeid zijn en je ziet dat er tuinbonen gevormd worden dan kun je ze toppen. Toppen doe je om de plant al zijn energie in de bonen te steken zodat ze geen bloemen meer vormen. Laat in het seizoen kunnen de toppen al snel aangetast worden door de zwarte bonen luis, dus.... eraf die toppen. En nee, niet weggooien maar maak er eens deze lekkere soep van.

 

Benodigdheden:

2 kleine aardappelen

2 rode uitjes

2 teentjes knoflook

een bosje peterselie

een klontje echte boter

een maggi blokje(of 2)

een bekertje kookroom of slagroom

peper en zout

2 volle handen tuinboontoppen

een theelepel kurkumapoeder

 

werkwijze:

Fruit de uitjes en de knoflook op een matig vuur , laat ze niet zwart worden.

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes, voeg toe en laat 2 minuten bakken.

Voeg de maggiblokjes toe met 1,5 liter water,  breng dit al roerend aan de kook.

Als dit kookt voeg je de gewassen tuinboontoppen toe en laat dit 10 minuten goed doorkoken.

Dan pak je de blender en maal alles goed fijn, voordat je de soep in de blender doet laat je de soep eerst afkoelen, anders dan houdt de deksel van de blender het niet en is heel je keukentje groen.

Of gebruik de staafmixer.

Alles weer terug in de pan en opwarmen, voeg dan de slagroom toe( of kookroom)

Laat de soep niet meer koken en voeg peper en zout naar smaak toe, voeg een kleine theelepel kurkuma toe en laat nog 2 minuten op een laag vuur staan, zorg ervoor dat de soep niet gaat koken.

Als laatste  nog de gesneden peterselie toevoegen,  even roeren en klaar!!

Geniet ze..