April2023-een late lente

De tuin na 8 maanden ziek zijn. Even in het kort;

8 Maanden geleden werd ik flink ziek, 2x flauwgevallen en daarna flink duizelig. Niet zomaar even duizelig maar continu, zodra ik iets ging doen werd ik duizelig en ik kon dus ook niet naar mijn werk althans ik probeerde het wel maar na een uur of anderhalf moest ik er echt mee stoppen en naar huis. 

De huisarts verwees mij door naar de KNO arts want ze dacht aan evenwichtsproblemen maar na een aantal testen  en een scan van mijn hersens bleek er niks aan de hand te zijn. Maar de klachten bleven en terug naar de huisarts verwees deze mij nu door naar de cardioloog en inmiddels 4 maanden later zei zij dat ik een onregelmatige hartslag had en aan de Bêtablockers en aan de ACE remmers moest. Mijn hartslag moest verlaagd worden en zo ook mijn bloeddruk tevens had ik ook nog een hoge cholestorol dus nog een pil erbij.

Nu na 8 maanden toen het begon voel ik me een stuk beter maar wel flink vermoeid, na een dag werken ben ik waardeloos en presteer ik niks meer laat staan 's avonds nog even hardlopen of naar de tuin. Maar wat heb ik ondertussen wel gedaan in de tuin? Ik ben een experiment aangegaan met een wollen mulchlaag onder de aardbeien. 

 

4 rassen doordragers en junidragers kocht ik online bij aardbeiplantje.nl en ik plante ze 2 weken geleden, nu staan ze goed aangeslagen en vol bloemknoppen te wachten op de zon. Het doel van de wol is om slakken te weren, het schijnt dat slakken verdrogen als ze op de wol gaan lopen. zoals te zien op de foto is het een dunne laag wol die je kan kopen op een rol.

wat doet het goed

 

Hier heb ik een paar foto's geplaatst van planten die het goed doen in mijn tuin

De Rabarber- Een mooie volle plant waar ik straks weer lekker van ga plukken maar laat hem nog maar even groeien.

De bronzen Venkel-  een plaatje in de tuin en een lekkere kruid voor een vis gerecht.

Maggiplant- een woeste groeier dus er mag lekker van geplukt worden, zodra de bloemen erin komen knip ik ze eruit en mulch ik ze in het plantenvak.

Blauwe Russische Smeerwortel- Ook een plaatje in de tuin en geschikt om te mulchen.

Peer'Doyenne de Comice- Een super lekkere sappige peer, hij bl;oeit nu voluit.

Aalbes- ik heb de rode en de champagne aalbes beide zijn heerlijk de rode is iets zuurder dan de champagne aalbes.

Pastinaak-2 jaar geleden liet ik een pastinaak uitlopen en in bloei komen, daar pluk ik nu nog de pasinaken van uit de grond. 

Onkruid

Er is altijd veel onkruid in mijn tuin in een hoekje mag er best wat brandnetels groeien hoor. Ik gebruik ze om er compost thee van te maken, mijn planten vinden het heerlijk en groeien er goed op. 

Verder groeien de paden weer dicht met Heermoes, nog maar weer eens met lavameel strooien.

Ook groeien er paardebloemen en distels, deze moeten er natuurlijk uit dus werk aan de winkel.

Maar nu eerst even uitrusten dat onkruid wacht wel even.