atjar-courgette

overvloed

Je herkent het waarschijnlijk, op het moment dat je nauwelijks weet waar je courgettes moet laten. Maar ik heb de oplossing! Maak  Atjar.

recept

Dit is mijn eigen recept op maat.

Neem 2 grote courgettes (wat niet zo moeilijk is, want als je ze op een dag vergeet, heb je zoveel courgette en deze zijn uitermate geschikt voor dit recept). Als er zaden in de courgette zitten, kun je ze eruit scheppen met een lepel.

3 wortels, buitenkant schoon geraspt.

1 rode ui.

1/2 peper, geel, groen of rood (maakt niet uit).

6 teentjes knoflook (ja, ik ben er dol op)

1 hete peper zonder zaadlijsten.

700 ml azijn van goede kwaliteit (geen schoonmaakazijn).

300 gram suiker

zout en peper en een theelepel kurkuma.

een eetlepel mosterd.

werkwijze

 

#Snij alle groenten in kleine blokjes of sneller gebruik een keukenmachine met grove rasp.Voeg zout en peper toe en een theelepel kurkuma poeder.

#Doe de azijn met suiker en mosterd in een grote pan en laat het koken, als het gaat koken doe je alle groenten erbij en laat dit 2 minuten zacht doorkoken.

#Ondertussen maak je 5 potten schoon met heet water en soda, dan nog 5 minuten in een hete oven van 100*c dan zijn ze goed ontsmet.

#Vul de potten af met een schuimspaan en trechter, druk de groenten goed aan in pot met de bolle kant van een lepel. Daarna afvullen met het azijnmengsel uit de pan.

#Zet de potten 5 minuten omgekeerd en daarna gewoon rechtop om af te koelen. Deze potten blijven tijden goed en een aangebroken pot blijft lang goed als je hem in de koelkast zet.

 

 

Deze Atjar courgette smaakt heerlijk bij oosterse gerechten en kan je lang bewaren. Een aangebroken pot blijft nog lang goed in de koelkast.

Heb je zin om dit recept ook te maken? Vertel me dan eens hoe jij ze vindt smaken.

Reactie plaatsen

Reacties

Inie
3 jaar geleden

Wat een ontzettend lekker recept. 😋Vooral omdat ingrediënten gedeeltelijk uit eigen tuin komen. De groentes zijn nog lekker knapperig in de pot.
Dit recept bewaar ik en maak het zeker nog een keer! En ga het vaak eens weggeven. Ben benieuwd wat de mensen ervan vinden ☺
Hartelijke groet, Inie